Jajka w sosie tatarskim
Drukuj
5 from 1 vote

Jajka w Sosie Tatarskim

Klasyczna staropolska przystawka, która doskonale sprawdzi się na każdym spotkaniu rodzinnym.
Przygotowanie7 min
Wykonanie3 min
Czas całkowity10 min
Rodzaj potrawy: Przystawka
Kuchnia: Polska
Keyword: Fit, na imieniny, na imprezę, na sylwestra, na urodziny, Zdrowe
Porcje: 10
Kalorie: 163kcal
Autor: Paweł (PrzepisyPawla.pl)

Składniki

Przygotowanie

  • Wstaw jajka do gotowania na twardo.
  • W międzyczasie rozsmaruj sos tatarski po całym naczyniu, w którym będziesz podawać przystawkę.
  • Ostudź jajka, obierz i poprzekrajaj wzdłuż w połówki.
  • Wyłóż jajka na talerz z sosem tatarskim. Gotowe - smacznego!

Nutrition

Porcja: 100g | Kalorie: 163kcal | Węglowodany: 4g | Białka: 8g | Tłuszcze: 13g