Go Back
+ servings
Pizza na Chlebie Tostowym - przepis.
Drukuj
5 from 3 votes

Pizza na Chlebie Tostowym

Szybka Pizza na Chlebie Tostowym bez wyrabiania ciasta drożdżowego.
Przygotowanie10 minut
Wykonanie20 minut
Czas całkowity30 minut
Rodzaj potrawy: Danie główne
Kuchnia: Włoska
Porcje: 4
Autor: Paweł (PrzepisyPawla.pl)
Cost: 25-30 zł

Składniki

  • 9 kromek chleba tostowego żytniego
  • 250 g sosu pomidorowego do pizzy
  • 125 g sera mozarella (jedna kulka)
  • 24 plastry salami (pół paczki)
  • 4 pieczarki
  • 400 g kukurydzy w puszce
  • 240 g oliwek Kalamata (jeden słoik)
  • 1 czerwona cebula mała

Przygotowanie

  • Zacznij rozgrzewać piekarnik do 180 °C (termoobieg).
  • Blachę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
  • Ułóż placek z chleba tostowego.
  • Posmaruj ciasto sosem pomidorowym.
  • Dodaj startą mozarellę, salami, pieczarki, kukurydzę, oliwki i drobno pokrojoną cebulę.
  • Wsadź do piekarnika na 15-20 minut (pilnuj zarumienienia).
  • Kliknij w 5 gwiazdek poniżej i gotowe!

Notatki

Nie przesadzaj ze smarowaniem sosem pomidorowym, bo pizza wyjdzie mokra. Sosu ma być tylko dla koloru - nie za dużo. Ten, co pozostanie, posłuży ci jako dip do maczania w nim gotowych kawałków pizzy.