Go Back
+ servings
Drukuj
4.46 from 11 votes

Sos Samurai

Pikantny sos belgijski do frytek, ziemniaków czy nachosów.
Przygotowanie2 min
Wykonanie1 min
Rodzaj potrawy: Przystawka, Sos
Kuchnia: Belgijska
Klasyfikacja: do nachosów, Ketchup, Majonez, Musztarda
Porcje: 2 osoby
Autor: Paweł (PrzepisyPawla.pl)
Cost: 5 zł

Składniki

  • 5 łyżeczek majonezu (domowego lub dobrego sklepowego)
  • 3 łyżeczki ketchupu (ostrego)
  • 2 łyżeczki musztardy (ostrej - rosyjskiej lub sarepskiej)
  • 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego (suszonego) (można zastąpić papryczkami piri-piri)
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki (suszonej) (lub zwykłej słodkiej ostrej)

Przygotowanie

  • Do naczynia dodaj wszystkie składniki.
  • Wymieszaj.
  • Gotowe! Oceń przepis: kliknij 5 gwiazdek poniżej! Każda ocena jest dla mnie ważna - dzięki!

Notatki

Sos jest najlepszy następnego dnia po przenocowaniu w lodówce.