Halloumi z grilla do szybka i zdrowa przekąska kuchni greckiej na kolację czy imprezę.
Przygotowanie4 minutmin
Wykonanie6 minutmin
Rodzaj potrawy: Przystawka
Kuchnia: Grecka
Klasyfikacja: burger, Jak z KFC, lidl
Porcje: 1osoba
Autor: Paweł (PrzepisyPawla.pl)
Cost: 10 zł
Składniki
225gsera halloumi
2łyżkioliwy z oliwekgreckiej, z pierwszego tłoczenia
1łyżkasoku z cytrynyświeżo wyciśniętego
1łyżkasuszonego oregano
Przygotowanie
Rozgrzej grilla.
Kostkę sera halloumi wyjmij z opakowania, lekko osusz papierowym ręcznikiem i pokrój wszerz na 6 w miarę równych części.
Każdy kawałek sera posmaruj do okoła oliwą.
Połóż serki na grillu i grilluj 3 minuty jeśli masz grill elektryczny obustronny, 6 minut jeśli jednostronny klasyczny (po 3 minuty na każdej stronie).
Przełóż ugrillowane serki na talerz, skrop oliwą i cytryną i posyp oregano.
Kliknij w 5 gwiazdek poniżej i gotowe!
Notatki
Ser hallumi można też jeść na surowo prosto z paczki.