• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
PrzepisyPawla.pl
  • Pomysł na Obiad
  • Przekąski
  • Sosy
  • O mnie
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • Pomysł na Obiad
  • Przekąski
  • Sosy
  • O mnie
    • Facebook
    • Pinterest
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Pomysł na Obiad
    • Przekąski
    • Sosy
    • O mnie
    • Facebook
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Przepisy Kulinarne » Przystawki i Przekąski

    🥚 Jajka w Sosie Tatarskim - Najlepszy Przepis

    Opublikowano: 19 grudnia 2019 · Aktualizacja: 13 kwietnia 2020 · Autor: Paweł · Strona zarabia dzięki reklamom · Leave a Comment

    Jajka w sosie tatarskim to podstawowa przystawka na każdy rodzaj spotkania - imprezę, przyjęcie, urodziny, imieniny czy na sylwestra. Ta popularna przekąska kuchni polskiej łączy w sobie wszystko, co lubię w jedzeniu - jest prosta w zrobieniu, zdrowa i pyszna. Można to danie jeść spokojnie na diecie redukcyjnej, jak i na masie - zależy jak zrobisz sam sos tatarski. Jeśli masz za pół godziny niespodziewanych gości i nie wiesz co przygotować do zjedzenia na stół, to spokojnie - właśnie znalazłeś. Zapraszam na mój przepis w wersji dietetycznej - na jogurcie naturalnym.

    Zobacz Oryginalne Karty Pokemon na Kolekto.pl
    Skocz do:
    • Składniki
    • Jajka w Sosie Tatarskim Krok po Kroku
    • 📖 Przepis
    • Jajka w sosie tatarskim - garść informacji
    • 💬 Komentarze

    Składniki

    Dokładna gramatura na dole w przepisie.

    Składniki na jajka w sosie tatarskim - sos tatarski i jajka
    Składniki - jajka i sos tatarski.

    Jajka w Sosie Tatarskim Krok po Kroku

    Jajka w sosie tatarskim - gotowanie
    Wstawiam jajka do gotowania na twardo (u mnie około 6 minut).
    Kiedy jajka siedzą we wrzątku, szykuję naczynie, w którym podam gotowe danie - smaruję talerz sosem tatarskim (grubą warstwę).
    Ugotowane jaja na jajka w sosie tatarskim
    Wyciągam jajka z gotowania i studzę minutę w zimnej wodzie.
    Jajka obieram i kroję wzdłuż w połówki.
    Jajka w sosie tatarskim staropolskim
    Wykładam talerz z sosem tatarskim połówkami ugotowanych i obranych jajek. Gotowe - smacznego!

    📖 Przepis

    Jajka w sosie tatarskim
    Jajka w Sosie Tatarskim
    Klasyczna staropolska przystawka, która doskonale sprawdzi się na każdym spotkaniu rodzinnym.
    Drukuj Pin Oceń przepis
    Przygotowanie: 7 minut minut
    Wykonanie: 3 minut minut
    Czas całkowity: 10 minut minut
    Rodzaj potrawy: Przystawka
    Kuchnia: Polska
    Klasyfikacja: Fit, na imieniny, na imprezę, na sylwestra, na urodziny, Zdrowe
    Porcje: 10
    Kalorie: 163kcal
    Autor: Paweł (PrzepisyPawla.pl)

    Składniki

    • 10 jajek średniej wielkości
    • 500 g sosu tatarskiego

    Przygotowanie

    • Wstaw jajka do gotowania na twardo.
    • W międzyczasie rozsmaruj sos tatarski po całym naczyniu, w którym będziesz podawać przystawkę.
    • Ostudź jajka, obierz i poprzekrajaj wzdłuż w połówki.
    • Wyłóż jajka na talerz z sosem tatarskim.
    • Kliknij w 5 gwiazdek poniżej i gotowe!
    Obserwuj mnie na Pintereście!Kliknij i obserwuj @przepisypawla po więcej przepisów!

    Składniki odżywcze

    Porcja: 100g | Kalorie: 163kcal | Węglowodany: 4g | Białka: 8g | Tłuszcze: 13g

    Jajka w sosie tatarskim - garść informacji

    Do tego dania jajka kupuję najczęściej jak najlepszej jakości - od zaprzyjaźnionego rolnika, nie w supermarkecie. Oczywiście jeśli mieszkasz w dużym mieście bez dostępu do takich atrakcji, to i w sklepach znajdziesz jajka lepsze i gorsze. Nie kupuj najtańszych, smakują po prostu źle. Jajek nie musisz gotować całkiem na twardo, bardzo dobrze smakują też ugotowane na półtwardo lub wręcz półmiękko. Do jajek i sosu tatarskiego możesz z powodzeniem serwować groszek, śledzie czy szynkę. Świetnie sprawdzają się na Wielkanoc i Boże Narodzenie, ale równie dobrze możesz podawać je latem do grilla. Jajka w sosie tatarskim to jedna z najbardziej uwielbianych przystawek wśród kuchni polskiej.

    More Przystawki i Przekąski

    • 🧀 Grillowany Ser Halloumi - Najlepszy Przepis
    • 🧅 Pasta z Czerwonej Fasoli - Najlepszy Przepis
    • Deska Serów i Wędlin
      🧀 Deska Serów i Wędlin - Jak Zrobić?
    • Sałatka grecka - przepis
      🫒 Sałatka Grecka - Najlepszy Przepis

    Reader Interactions

    Comments

    No Comments

    Przepis wykonany? Daj znać jak wyszło! Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Recipe Rating




    Primary Sidebar

    Cześć, jestem Paweł, autor tego bloga kulinarnego, na którym dzielę się swoimi sprawdzonymi przepisami na dobre jedzenie. Znajdziesz tu moje najlepsze przepisy kulinarne na każdą okazję. Lubię przepisy szybkie, proste i smaczne - chyba jak każdy!

    Jestem również autorem AppGeek.pl | iPhone - Porady, Triki, Wskazówki

    Więcej o mnie →

    Popularne Przepisy

    • 🥞 Naleśniki - Najlepszy Przepis
    • 🧀 Sos Serowy do Nachos - Najlepszy Przepis
    • 🔥 Sos Samurai - Najlepszy Przepis
    • 🍝 Makaron ze Szpinakiem - Najlepszy Przepis

    Footer

    ↑ Powrót na górę

    O Stronie

    • Polityka Prywatności

    Kontakt

    • Kontakt

    © 2019–2021 Paweł Białecki. Wszelkie prawa zastrzeżone. Jestem autorem wszystkich zdjęć na tej witrynie. Kopiowanie i wykorzystywanie fotografii, przepisów czy tekstów bez mojej zgody jest zabronione zgodnie z ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dn. 04.02.1994r. Dz.U.Nr 24, poz. 83.

    X
    Zobacz Oryginalne Karty Pokemon na Kolekto.pl
    Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.OKPolityka prywatności